Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

PREMERGĂTOR

PREMERGĂTOR
De la vârsta de 4-5 luni, bebeluşul simte tot mai mult nevoia să se mişte. Trebuie să-şi antreneze picioruşele şi mânuţele, pentru a-şi coordona gesturile, să-şi dezvolte muşchii şi să se pregătească pentru primii paşi. Din păcate însă, nu întotdeauna mama şi tata au destul timp să se joace cu el. Unul dintre instrumentele cele mai cunoscute şi care joacă şi rolul de babysitter este premergătorul.
citeşte mai mult

Cum alegi scaunul pentru masa bebelușului

Cum alegi scaunul pentru masa bebelușului
Dacă există un simbol pentru copilul care creşte, acesta este scaunul de masă. Cel mic stă deja în şezut, deci devine mare. Şi în câţiva ani scaunul acesta va deveni o amintire, la fel ca nopţile în care nu dormi pentru a-l legăna sau alăptatul din două în două ore. Când trebuie însă să-l pui pe bebe în scaunul de masă? În jurul vârstei de 6 luni, când este capabil să stea în fund.
citeşte mai mult

CE TREBUIE SĂ ŞTIE O BONĂ? NOŢIUNI ESENŢIALE

CE TREBUIE SĂ ŞTIE O BONĂ? NOŢIUNI ESENŢIALE
Chiar dacă eşti încrezătoare că ai făcut alegerea potrivită în privinţa bonei, cel puţin la început nu vei scăpa de grijă. Te vei întoarce cu inima strânsă de la serviciu, cu gândul la cum s-a comportat bona în lipsa ta cu îngeraşul tău. Însă este bine să urmăreşti evoluţia relaţiei dintre ei, şi să evaluezi în funcţie de ceea ce trebuie să ştie o bonă.
citeşte mai mult

BONA - AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

BONA - AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE
O teamă specifică proaspetelor mame apare atunci când îţi imaginezi copilul că este neglijat, privat de atenţia celei în grija căreia l-ai lăsat. Dacă eşti norocoasă să găseşti o bonă cu multe calităţi, copilul va fi fericit pentru că se va simţi într-un ambient sigur şi familiar. Trebuie să te asiguri şi că cel mic primeşte o educaţie care să-l ajute în dezvoltarea fizică şi emoţională.
citeşte mai mult

BONA SAU CREŞA?

BONA SAU CREŞA?
Revenirea la muncă înseamnă totodată să-ţi încredinţezi copilul cuiva. Bonă sau creşă? De când ai aflat că vei fi mamă, toţi cei din jur ţi-au povestit calvarul prin care au trecut căutând soluţia cea mai bună. Deşi este greu să iei decizia potrivită, este bine să te gândeşti din timp la ceea ce vrei pentru cel mic. În primul rând trebuie să fii conştientă că trebuie să ajungi la un compromis. Soluţia perfectă nu există, fiecare are avantaje şi dezavantaje. Depinde de tine să realizezi ce este mai bine atât pentru copil, cât şi pentru voi, ca părinţi.
citeşte mai mult

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.