Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Vrea mereu în brațe

Vrea mereu în brațe

Pentru copilul de 1 an și jumătate, mersul nu mai este o provocare – este destul de stăpân pe piciorușele lui și a avut deja timp să se și plictisească de această descoperire. În plus, el trăiește senzații conflictuale – pe de o parte, dorința de independență îl împinge să exploreze locuri din ce în ce mai îndepărate, pe de altă parte, simte nevoia să fie în preajma ta și să se simtă protejat.

De ce vrea doar în brațe:

  • Simte nevoia de siguranță atunci când explorează lumea largă și necunoscută încă pentru el.
  • Altitudinea îi dă o altă perspectivă asupra lucrurilor și îl ajută să vadă lumea în ansamblu. Imaginează-ți cum ți-ar fi ție să te uiți la tot ce te înconjoară privind de jos în sus și apoi gândește-te ce senzație ai când vezi lucruri de sus în jos sau măcar de la egal la egal.
  • Apropierea fizică de mamă îi induce o senzație de confort, iar copilul se simte iubit și liniștit.
  • Faptul că este ținut în brațe îl face să se simtă important și apreciat, chiar dacă încă nu cunoaște seminificația acestor cuvinte în sine.

Ce poți face când vrea doar în brațe

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.