Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Vârsta istericalelor

Vârsta istericalelor

Unii copii se enervează când ţi-e lumea mai dragă în timp ce alţii par a se purta exemplar atunci când te afli într-un loc public sau chiar acasă. Aceste istericale, sunt de părere specialiştii, reprezintă exprimarea furiei şi frustrării care îi încearcă pe cei mici atunci când nu mai sunt în centrul atenţiei sau atunci când nu le sunt îndeplinite dorinţele.

Istericalele pot fi definite ca un episod comportamental apărut din cauza furiei şi a frustrării prin care trece copilul. Ele se manifestă prin plânsete neconsolate, ţipete şi mişcări violente ale corpului, inclusiv aruncatul obiectelor, tăvălitul pe jos, bătutul din picioare sau, mai rău, lovitul altor persoane (auto şi heteroagresiune).

Aceste manifestări comportamentale pot apărea în jurul vârstei de 15 luni, dar cel mai frecvent între doi şi patru ani. Se spune că toţi copiii fac crize de isterie la un moment dat. În general acestea sunt expresii ale frustrării. Copiii pot fi frustraţi din cauza faptului că se simt neajutoraţi în momentul în care încearcă sa ducă la bun sfârşit o activitate, cum ar fi chiar şi legatul şireturilor la pantofi. De asemnea frustrarea poate apărea din pricina lipsei controlului asupra propriilor vieţi. Cel mai bun exemplu în acest caz este faptul că părinţii hotărăsc pentru ei când este ora de culcare, ora de joacă sau ora de masă.

În alte situaţii istericalele pot reprezenta modalitatea prin care copilul încearcă să atragă atenţia părinţilor, sau a altor persoane din jurul lor, care par a fi interesaţi de cu totul altceva decât ceea ce fac cei mici.

Cum supravieţuim unei crize?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.