Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Unde stocăm celule stem în România

Unde stocăm celule stem în România

În România, sunt disponibile câteva bănci de celule stem unde poți alege să stochezi grefa prelevată la naștere:

  • Cord Blood Center este prima bancă de celule stem din țara noastră, existentă pe piață de opt ani. Dacă optezi pentru această bancă, ai posibilitatea de a stoca celulele stem din sânge placentar, cordon ombilical sau țesut cordon ombilical în București sau în Cluj-Napoca, pe o perioadă de 18 – 20 de ani.
  • Biogenis îți pune la dispoziție o serie de servicii, mai puțin posibilitatea de a stoca grefă de celule stem din sânge placentar. Același lucru este valabil și pentru Freeze Life și Regina Maria.
  • La Stem Sure poți stoca celule stem de orice fel, pe o perioadă de 18 ani.
  • Cells 4 Life – aici celulele stem sunt stocate pe o perioadă de 25 de ani, însă serviciile nu includ și stocarea de sânge placentar.
  • Euromedics Stem Life asigură stocarea celulelor prelevate din cordon ombilical, sânge placentar sau țesut cordon ombilical pe o durată de 18 ani.
  • Stem Cells Bank stochează doar celule din sânge din cordon ombilical, pentru 20 de ani.

 

Chiar dacă majoritatea băncilor au laboratoare doar în București, poți avea acces la ele din orice colț al țării, întrucât după recoltare, acestea asigură transportul grefelor de celule stem la unitatea de depozitare (în cazul băncii Cord Blood Center, transportul și stocarea se va face la cel mai apropiat laborator).

Băncile de celule stem din România au și avantajul de a fi ușor accesibile (oferă toate informațiile necesare online). Așadar, dacă dorești să îi acorzi micuțului tău o asigurare de viață, ai la dispoziție mai multe bănci și servicii de unde poți alege, iar procesul este destul de facil. Printr-o procedură de recoltare și stocare destul de simplă, poți aduce fericire nu doar copilului tău, ci și întregii familii!

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.