Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Mami, îmi este frică!

Mami, îmi este frică!

Mamele ai căror copii sunt trecuţi de vârsta de trei ani, înţeleg probabil ce înseamnă acest lucru, deoarece este imposibil să nu se fi confruntat cu stări de frică şi anxietate ale celor mici în momentul în care au vrut să-i culce singuri în cameră cu lumina stinsă sau să-i ducă la medic.

Frica este o parte integrantă a procesului de dezvoltare normală a copilului şi reflectă insecuritatea acestuia în momentul în care vrea să exploreze o lume ale cărei reguli încă nu le cunoaşte. De asemenea, frica reprezintă un strigăt după ajutor şi după o susţinere morală din partea părinţilor. Şi nu în ultimul rând, frica este o oportunitate de a-ţi înţelege mai bine şi de a-ţi cunoaşte copilul.

Asemenea adulţilor, nu este nimic anormal ca unui copil să-i fie frică uneori de anumite lucruri, fiinţe sau situaţii. Dar acest lucru nu înseamnă că dacă aceste stări de anxietate sunt normale, părinţii trebuie să le ignore, pentru că dacă nu sunt atent supravegheate se pot transforma în fobii şi pot persista pe tot parcursul vieţii viitorului adult. De aceea părinţii ar trebui să-şi ajute copiii să-şi învingă teama, înainte ca aceasta să devină o adevărată problemă.

Care sunt simptomele fricii la copii?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.