Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

La plimbare în parc, printre mașini și mici

La plimbare în parc, printre mașini și mici

Articol scris de Claudia Viorica Schohterus, unul dintre părinții informați, din Clubul NUTRICIA

Parcul Plumbuita, anul 2014 - nimic anormal până aici. Ca în fiecare zi de vară, dupa ora 6 ieșeam la plimbarea de seară. Tati venea de la scârbici și ne aștepta cuminte pe una dintre băncuțe. Și o luam ușor la picior. În acea perioadă era organizat un târg sau ceva de genul în incinta parcului. Parca nu m-a deranjat niciodată mai rău fumul gros de mici pe care îi găseai la tot pasul, muzica la maximum și oamenii care scuipau semințe. Nu sunt contra omului care vrea și el să se simtă bine – era și vineri seara, culmea – sau să râdă cu amicii la un mic și o bere. Muream și eu de pofta unui mic, însă fumul și cozile interminabile mi-au tăiat și pofta de plimbare, darămite de mâncare. Și îi zic soțului:

- Auzi, nu vrei sa mâncăm și noi un mic, doi, acasă?

- Cam da, răspunse el sec, uitându-se cu niște ochi cât China la cozile deja formate.

- Stai așa, vino-ți în simțiri, că nu te pune nimeni să aștepți o oră aici pentru câțiva mici. Luăm de la magazin o caserolă și îi pregătim acasă. Merge?

- Dar tu vrei o caserolă întreagă??? Întreabă el așa, într-o doară.

- Apoi, daca îi faci ochi dulci vânzătoarei și îți dă femeia doar 4-5 bucăți, bine. Dacă nu, cumperi o caserolă.

Se uită la mine cam pieziș, nu mai spune nimic, semn că e de acord și gata. În seara aceea mâncam mici – nu că lui nu i-ar fi surâs ideea. O pornim frumușel și repejor din tot tumultul ăla de oameni și ajungem pe o alee unde erau prichindei la tot pasul. Dau marmota jos din căruț – eu mândră nevoie mare, cum v-am mai spus – și il las să exploreze drumul. Nici 5 amărâte de minute nu a durat feeria în care eram băgată toată când aud din față un claxon. Ridic mirată privirea și văd că ceilalți părinți își iau pisoii în brațe din fața mașinii. Îl iau pe David în brațe și îi spun șoferului “da bine, domle, ăsta e parc, avem copii, sunt bătrâni și dvs. mergeți cu mașina? Atunci o să mergem prin copaci, ca maimuțele”. “Da ce vrei cucoană, n-ai loc de mine? Te-ai trezit tu cu gura mare”. Deci tot eu nu aveam loc de el. Tot eu eram cea care îi invada spațiul. Nesimțita de mine a avut tupeul să-și spună punctul de vedere. Ei, până aici, zic eu.

- Auzi nene, eu ți-am vorbit frumos. Acesta e un parc, nu șosea. Nu puteai parca mașina la intrare în parc și să mergi frumușel pe ale dumitale piciorușe? Că slavă Domnului, le ai pe amandouă.

Atât i-a fost. Am facut front comun cu toți părinții de față. Dar degeaba … Am intâlnit și un paznic și m-am dus glonț spre el: “Domnule, nu vă supărați, dar chiar așa suntem tratați? Avem copii mici, vrem să ne bucurăm și noi de o plimbare liniștită. Pe stradă – mașini. Pe trotuare – mașini. Dar și în parcuri avem mașini??? Tocmai ce ați lăsat o mașină să intre pe alee”. Eu nervoasă. El, săracul, îmi răspunde cu jumătate de gură: “Doamnă, nu am ce face. Face parte din expozanții din parc.” Parcă îmi părea rău că m-am luat de el. Pai ce să facă bietul om, nu se poate pune cu “expozanții”.

Expozant… expozant de ce anume? De mici, de tiribombe sau de semințe? Și nici până în ziua de azi nu am aflat raspunsul. 

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.