Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Învaţă-l bunele maniere la masă!

Învaţă-l bunele maniere la masă!

Încă de la vârsta de doi ani copilul poate să stea la masă cu părinţii săi, dar trebuie să ţii cont de faptul că el abia învaţă să mănânce singur şi nu trebuie să fii excesiv de critică la adresa faptului că se murdăreşte sau se joacă cu mâncarea.

Vârsta optimă pentru a începe să înveţe bunele maniere la masă este cea de trei ani. Asta nu înseamnă că înainte de această vârstă trebuie să tolerezi absolut orice. În cazul în care copilul exagerează, aruncă mâncarea pe jos sau se joacă în timpul mesei, poţi să-i arăţi foarte simplu că nu îţi place acest comportament spunându-i: “poate că nu îţi este foarte foame; o să mănânci mai târziu”. Apoi îi iei farfuria din faţă.

De la vârsta de trei ani regulile se schimbă pentru că el este deja capabil să-şi însuşească manierele corecte iar părinţii nu o să mai fie la fel de indulgenţi cu stângăciile şi excesele copilului. Nu trebuie uitat că este totuşi vorba despre un copil şi regulile foarte riguroase pot să aibă efectul opus celui aşteptat, putând să declanşeze crize de opoziţie şi refuzul de a se conforma regulilor.

Reguli salvatoare

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.