Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanța jocului în primul an de viață

Importanța jocului în primul an de viață

Primul an de viaţă este o perioadă de dezvoltare rapidă, o epocă a marilor cuceriri în care se pun bazele dezvoltării corespunzătoare a copilului tău. Din punct de vedere fizic şi psihic, copilul se naşte cu o serie de capacităţi şi are nevoie de exemple şi exerciţii pentru a şi le dezvolta.

Pentru a-şi dezvolta capacităţile, copilul desfăşoară, încă din primele luni de viaţă, ceea ce va fi principala lui activitate în toţi anii copilăriei: jocul. Este cel mai bun mod de a învăţa fără efort şi are o eficienţă maximă. Jocul evoluează odată cu creşterea copilului şi fiecare categorie de vârstă are propriile particularităţi. Iată câteva dintre caracteristicile dezvoltării copilului în primul an de viaţă şi câteva jocuri pe care să i le propui pentru a-i susţine dezvoltarea.

PRIMELE 4 LUNI

Încă din momentul naşterii sugarul interacţionează cu lumea din jurul lui, reacţionează la lumină, sunete şi, chiar după primele săptămâni de viaţă, recunoaşte vocea maternă. Pe măsură ce săptămânile trec, copilul se dezvoltă rapid. Astfel, la sfârşitul primei luni, atunci când mama vorbeşte, copilul îşi concentrează atenţia asupra feţei ei; în jurul a 6 săptămâni apare primul surâs adevărat; la 3 luni începe să fie interesat de propriul corp şi interacţionează mai mult cu cei din jur, îşi manifestă satisfacţia etc.

Abia după 16 săptămâni 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.