Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Gelozia între frați

Gelozia între frați

Naşterea unui bebeluş aduce schimbări majore în rutina şi situaţia familială. Dacă ai deja un copil şi aduci pe lume un fraţior mai mic sau o surioară, cel mare va fi cu siguranţă afectat de schimbare şi va fi gelos, simţind că bebe îi “fură” toată atenţia părinţilor. Este important să ai grijă pentru ca situaţia să nu fie percepută şi trăită în mod dramatic de frăţiorul mai mare.

Odată cu naşterea celui de-al doilea copil, ambii părinţi dar mai ales mama, trebuie să înveţe să menţină un echilibru în felul în care acordă atenţie ambilor copii. Nici unul dintre ei nu se poate lipsi de aceasta şi totul trebuie organizat în aşa fel încât să se satisfacă toate necesităţile şi drepturile copiilor.

Copilul cel mare, oricât de pregătit ar fi pentru aceasta, încearcă, în faţa imaginii micuţului din braţele mamei, un sentiment de pierdere şi excludere. Este important să ajuţi copilul mai mare să îşi accepte fratele şi să îl faci să se simtă sigur de locul său în sufletul vostru şi în familie. Acest lucru nu va reuşi însă să elimine cu totul sentimentul de gelozie care este legitim şi inevitabil şi de aceea, trebuie să fii mereu atentă şi să iei toate măsurile necesare pentru ca situaţia să nu scape de sub control.

Când se naşte al doilea copil, primul născut trebuie să se adapteze la o situaţie cu totul nouă. Dintr-o dată, foarte multe lucruri trebuie împărţite cu noul venit şi cel mai important dintre ele este atenţia din partea părinţilor. Este normal deci să fie gelos şi de aceea părinţii nu trebuie să îl judece şi să îl învinovăţească şi nici să fie dezamăgiţi dacă el nu se dovedeşte a fi entuziast de „noul locatar”.

INDICII IMPORTANTE

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.