Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Fericirea, patroana casei

Fericirea, patroana casei

Articol scris de Claudia Viorica Schohterus, unul dintre părinții informați, din Clubul NUTRICIA

 

Începe gimnastica de dimineață. Eu încerc să îl schimb de pijamale, el aleargă tot patul. Eu ma întind ca o omidă, el râde cu gura până la urechi. Într-un final, reușesc imposibilul și plecăm către baie. Urmăm un curs intensiv de stat pe toaletă. Bine, încercat de stat că marmota nu prea vrea, eu fac genuflexiuni la greu. În fine. Ajungem la spălatul pe dinți. Aici îi place. Stă ca la dentist. Hai că-i bine, zic eu. Până când își dă seama că apa curge nebăgată în seamă. Ei, acum să te ții de joacă. Udă pereții, hainele – eu zici că-s ieșită de la duș – dar nu mai contează. E fericit! Terminăm rutina și îl trimit în dormitor. E deja dat drumul la televizor pe desene animate. Și făcând o mică paranteză, televizorul nostru nu știe decât două feluri de programe: desene și muzică. Nu mă întreba dacă avem președinte sau ce s-a mai întâmplat cu primarul din Costești, habar nu am. Ce e ăla film? S-a inventat așa ceva? Bun. Pregătesc micul dejun și dau să plec spre dormitor – da, dimineață ne rasfățăm, luăm micul dejun la pat. Mami cu cerealele ei, ștrumfache cu ale lui. Pe hol, se aude o fetiță care numără de zor în engleză “eight, nine…”. Și aici pentru mine s-a rupt filmul… îl aud cum rostește cu tot sufletul: nine. Nu cred ca am auzit bine. Se repetă numărătoarea și aud din nou glasul care mi-a fermecat sufletul pentru totdeauna: “nine”. Ajung la ușa dormitorului, cu ochii plini de lacrimi și el rostește mândru, din nou “nine”. Îl iau în brațe, îl pup și la ureche aud “eit”. Alooooo, dacă sunt cumva în vreo scenetă de telenovelă, opriți-o fraților! Mi-am revenit și puiul meu îmi zâmbea galeș. “Măi mami, eu încerc să te învăț românește și tu o dai în engleză???”.

Nu vă mint, pe cuvântul meu de onoare. 1 an și 10 luni și puiul meu gustă engleza. Până acum vorbeam bruchineza de baltă. Am evoluat, zău așa. Sunt fericită, el e fericit, noi suntem fericiți! Și româna cred că o s-o vorbim mâine… sau săptăluna viitoare. 

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.