Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

De ce e copilul furios?

De ce e copilul furios?

Specialiştii consideră că furiile copilul apar atunci când el începe să conştientizeze anturajul din jurul lui şi că există discordanţă între dorinţele sale şi cele ale acestui anturaj. Copilul vrea să facă ceva, un gest anume şi nu este lăsat să-l facă. Vrea să bage degetele în priză sau să ia o jucărie. Nu este lăsat. De ce, se întreabă el. Şi aşa apare frustrarea. Ca să-şi exprime supărarea, copilul plânge, se zbate, dă din mâini sau din picioare, plânge, cu sau fără lacrimi.

În toate aceste cazuri, este foarte important modul în care sunt gestionate aceste momente.

Stabileşte clar ce are voie şi ce nu

Există mai multe grade de exprimare a nemulţumirilor unui copil. Mai întâi, copilul se supără şi abia apoi, apare furia. Modalitatea în care copilul este învăţat să suporte frustrarea determină apariţia sau nu a stărilor de furie. Totul depinde de reacţia părinţilor.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.