Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

De ce arată copilul cu degetul?

De ce arată copilul cu degetul?

Încă înainte de a spune primele cuvinte, bebelușul tău găsește forme eficiente de a comunica. Se încruntă sau zâmbește când îl deranjează sau îi place ceva, îți arată cănuța pentru a-ți spune că îi este sete sau vine fericit la tine cu vreun pantofior, traducere pentru „mami, vreau afară!”. Toate aceste forme de comunicare nonverbală reprezintă praguri importante în dezvoltarea celui mic.

În preajma primei anviersări, copilul arată cu degetul. Este o modalitate de a atrage atenția adultului și de a obține ceea ce vrea. Gestul reprezintă o formă de comunicare și este totodată și un indiciu al unei bune dezvoltări psihoemoționale a copilului. Pentru a încuraja comunicarea și dezvoltarea limbajului este bine ca, atunci când cel mic îți arată ceva, să îi răspunzi, adăugând informații referitoare la obiectul indicat. „Îmi arăți mărul acela de culoare roșie, de pe farfurie?”, „Vrei să vezi poza cea mare, în care este tati?” etc

Chiar dacă cel mic nu înțelege încă semnificația cuvintelor pe care le spui, el face asocierile care-l vor ajuta să rostească el însuși, mai târziu, acele cuvinte.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.