Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să oferim atenţie egală copiilor când apare încă un frăţior

Cum să oferim atenţie egală copiilor când apare încă un frăţior

Când barza e pe drum pentru a doua oară, sentimentele de bucurie şi emoţie sunt amestecate cu puţină îngrijorare: oare copilul meu se va simţi dat la o parte de noul frăţior? Pentru a-ţi ajuta micuţul să îl accepte cu drag pe noul venit, e nevoie să tratezi problema cu tact şi răbdare.

Pregătirea copilului pentru noul membru al familiei

Primul născut este obişnuit să fie centrul absolut al atenţiei, deci sosirea unui frate poate fi foarte supărătoare pentru el. Aşteaptă-te la o întreagă gamă de emoţii, de la interes la anxietate, dragoste, ură, mândrie sau gelozie.

Aceste reacţii sunt naturale faţă de ceea ce va fi o schimbare enormă în viaţa lui şi este important să-i permiţi să exprime ceea ce simte. Exteriorizarea lor face ca orice izbucnire de agresivitate reală sau fizică să devină mult mai puţin probabilă. Explică-i copilului că sentimentele tale faţă de el nu se vor schimba din cauza noului venit; îl vei iubi la fel ca şi înainte.

După sosirea noului copil
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.