Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum învață copilul în joacă

Cum învață copilul în joacă

Joaca este distractivă. Tocmai de aceea este cea mai bună cale de a învăța. În joacă și prin joacă, bebelușii învață toate acele abilități de care au nevoie pe măsură ce cresc.

Pentru o bună dezvoltare, copiii au nevoie nu numai de jucării, ci și de atenția părinților sau a adulților care să se joace cu ei.

Cum se joacă un copil?

Într-o primă fază, copilului tău îi place să se joace singur. Nu e nimic în neregulă cu asta, este un stadiu normal în dezvoltarea celui mic. Vei observa că și atunci când este lângă alți copii, bebelușul tău se va juca tot singur, fără a interacționa cu ceilalți. Joaca în paralel, așa cum este numită de specialiști, durează până în apropierea celei de-a doua aniversări, când juniorul tău va începe să fie interesat și de cei de lângă el și va interacționa cu ei în joacă.

Joaca activă este caracteristică acestei vârste și este o perioadă foarte solicitantă pentru tine, pentru că îți va fi greu să faci față energiei și entuziasmului de care dă dovadă copilul tău, mereu în căutare de noi jocuri și activități.

Jucăriile potrivite pentru vârsta lui

12 luni

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.