Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Copilul timid

Copilul timid

Despre unii copii se poate spune că sunt timizi. Timiditatea este o emoţie comună dar puţin cunoscută. Oricine s-a simţit poate stânjenit în anumite situaţii noi, a avut o încredere în sine diminuată şi un sentiment de nesiguranţă. Copilul percepe aceste situaţii însă mult mai puternic, uneori ca pe o ameninţare.

Specialiştii sunt de părere că timiditatea poate să provoace suferinţă copilului, dacă ea se manifestă în mod excesiv în conduită pentru că în timp, se poate transforma într-un fel de a fi al copilului. Un temperament melancolic, ce este definit de anumite particularităţi psihocomportamentale ca sensibilitratea, anxietate, atitudine rezervată, este un teren propice pentru dezvoltarea timidităţii. Copilului îi va fi frică să vorbească, să se exprime, poate să ajungă să îi fie teamă că orice ar face va fi criticat, evaluat negativ de ceilalţi, că nu va fi capabil sau că nu va reuşi. Vestea bună este că prin educaţie şi autoeducaţie se poate interveni în corectarea acestei trăsături.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.