Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Botezul, de la tradiţii la mituri

Botezul, de la tradiţii la mituri
CE ROL AU NAŞII ŞI MOAŞA

Rolul naşilor este esenţial. Ei reprezintă părinţii spirituali ai micuţului, care îi vor călăuzi paşii şi-l vor îndruma toată viaţa. Naşa are şi un ajutor de nădejde, moaşa. Rolul ei diferă de la zonă la zonă. Moaşa pe care o alegi trebuie să fie o prietenă care să fie alături de tine pe toată durata sarcinii, să nu fie căsătorită şi să nu aibă copii. Prima ei sarcină este să scoată copilul din spital după ce i-a adus haine nou-nouţe. Ea îl va duce apoi pe bebe la biserică, unde i-l va da naşei după binecuvântarea preotului.

Naşii în schimb trebuie să se ocupe de toate cele necesare pentru botez, de la trusou la lumânări. Depinde şi de religie, dar la un botez ortodox sunt mai multe tradiţii de respectat. După ceremonia din biserică, mulţi părinţi urmează şi datinile din popor. Când este adus acasă, cel mic este pus în pragul casei. Naşa îi va spune mamei: „Mi-ai dat un păgân, ţi-am adus un creştin”.

OBICEIURI DIN POPOR
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.