Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

BONA SAU CREŞA?

BONA SAU CREŞA?
CREȘA - PRO ȘI CONTRA

Creşa este în avantajul celui mic pentru că acolo copiii socializează între ei şi sunt stimulaţi într-un ambient propice lor. În plus, cei care lucrează acolo ar trebui să fie profesionişti, să ştie cum să se comporte cu cei mici. Şi la capitolul financiar reprezintă un plus, pentru că nu costă foarte mult, mai ales dacă vorbim despre o creşă la stat.

Totuşi există şi dezavantaje. Trebuie să duci şi să iei copilul în fiecare zi. Orarul este fix şi trebuie să te adaptezi la el. Copiii care merg la creşă se îmbolnăvesc mai repede, din cauza mediului în care sunt mai mulţi microbi. Odată ce răceşte copilul, nu mai este primit la creşă până nu se vindecă, aşa că trebuie să găseşti o altă soluţie, pe cineva care să stea cu el acasă. Un alt dezavantaj îl reprezintă spaţiul, care uneori se poate dovedi prea mic pentru copiii ce depăşesc vârsta de un an şi care la creşă pot fi în număr cam mare.

DE CE O BONĂ?
Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.