Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Abilități interactive

Abilități interactive

Copiii își dezvoltă abilitățile interactive încă de la naștere. Încep rapid să formeze o legătură cu părinții și frații lor prin contactul vizual și interacțiunea cu diferite tonuri de voce.

Pe măsură ce cresc și se dezvoltă, se îmbunătățesc și abilitățile lor sociale și interactive. Prin învățarea modului în care se folosesc gesturile și cuvintele, vor începe să comunice și să interacționeze în moduri mai complexe. 

Copiii învață abilități sociale și interpersonale în funcție de experiențele lor - prin ce a funcționat în trecut.  Bebelușii mici pot țipa și plânge pentru a le spune părinților că le e foame. Pe măsură ce un copil crește, țipatul pentru mâncare nu mai este acceptabil - îndată ce învață un limbaj de bază, este mai potrivit să ceară mâncare.  Cu timp, practică și încurajări, copiii vor învăța că interacțiunea cu ajutorul cuvintelor și a propozițiilor, inclusiv cuvântul „te rog”, pentru a cere mâncare poate fi cel mai bun mod de a obține ce vor.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.