Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Este o perioadă foarte stresantă pentru părinții cu copii mici, pentru cei care urmează să devină părinți și pentru femeile însărcinate. De aceea, Aptamil împărtășește recomandările Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la modul în care te poți proteja pe tine și copilul tău, mai ales pentru că principalul contact al copilului cu lumea exterioară ești chiar tu.

Totodată, echipa de experți AptaNutricia este gata să-ți ofere răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu privire la hrănirea cu biberonul, alăptare și sarcină, pentru a trece împreună cu bine de epidemia de coronavirus.

 

7 METODE PENTRU A-ȚI PROTEJA COPILUL

 

1. Spălă-te pe mâini în mod regulat
Coronavirusul este răspândit prin contact uman. Așadar, spălatul mâinilor este cea mai bună protecție împotriva acestui virus. Așadar, spală-te pe mâini înainte de a atinge copilul și insistă ca toți cei care urmează să atingă copilul să se spele bine pe mâini.
Din nefericire, copiii nu se pot spăla singuri pe mâini, așa că spălați-vă împreună mâinile bine, utilizând săpun și apă dezinfectant de mâini pe bază de alcool.
De asemenea, păstrează igiena în casă, curățenia, dezinfectează periodic suprafețele la care copilul are acces.
De ce? Spălatul este metoda cea mai la îndemână pentru a elimina orice virusuri de pe mâini și le opresc imediat din a vă infecta pe tine și copilul.

2. Păstrează distanța socială
Copiii noștri atrag adeseori atenția. Așadar, ca părinte, este responsabilitatea ta să minimizezi interacțiunile între copil și adulți. Pe scurt, nu le mai permite oamenilor să-ți ia copilul în brațe și să îl îmbrățișeze tot timpul, sunt acțiuni care pot răspândi virusul. Dacă ai un bebeluș, evită să-i pupi mânuțele.
În afară de evitarea contactului apropiat, menține o distanță de cel puțin 1 metru între tine și oricine tușește sau strănută.
De ce? Atunci când cineva strănută sau tușește, persoana respectivă elimină picături din nas sau din gură care pot conține virusul. Dacă tu sau copilul vă aflați în apropierea unei astfel de persoane, puteți inspira picăturile respective, inclusiv noul virus COVID-19.

3. Evită atingerea ochilor, nasului și a gurii
Avem tendința să atingem diferite suprafețe în timpul zilei. Ne place să ne atingem bebelușii, cărora, la rândul lor, le place să-și atingă fața, inclusiv pe a adulților. Așa că, asigură-te că oricine urmează să-ți atingă copilul (inclusiv tu) s-a spălat bine pe mâini și pe față.
De ce? Suprafețele pot fi contaminate cu coronavirus și odată ce virusul a ajuns pe mâini, poate foarte ușor să fie transferat în corp prin intermediul gurii, nasului sau ochilor atunci când îți atingi fața.
Nu ne putem opri din a atinge diferite suprafețe, dar putem opri trecerea virusul în corp dacă nu ne mai atingem fața și dacă nu îi mai atingem fața copilului.

4. Igienizează corect căile respiratorii
Asigură-te că tu și toți cei din jurul copilului vă igienizați corect căile respiratorii. Acest lucru înseamnă să vă acoperiți gura și nasul în pliul cotului sau cu un șervețel, atunci când tușiți sau strănutați. Șervețelul utilizat se aruncă imediat.
De ce? Picăturile eliminate răspândesc virusul. Prin practicarea unei bune igiene respiratorii, îți poți proteja copilul și pe cei din jur împotriva virusurilor precum cel al răcelii, gripei și COVID-19.

5. Dacă ai febră, tușești sau ai dificultăți respiratorii, solicită imediat asistență medicală
Stai acasă dacă nu te simți bine. Dacă ai semne inițiale de febră, tuse sau dificultăți respiratorii, solicită imediat asistență medicală. Pentru mai multe informații, urmărește indicațiile direcției locale de sănătate publică.
De ce? Autoritățile naționale și locale dispun de cele mai actualizate informații privind situația actuală din regiunea ta. Solicitarea din timp a asistenței medicale le va permite furnizorilor de servicii medicale să te îndrume rapid către unitatea adecvată sau să îți ofere sfaturi de urmat. Acest lucru te va proteja și va ajuta la prevenirea răspândirii virusului și a altor infecții.

6. Ai grijă la siguranța alimentară atunci când gătești
Gătim pentru noi, pentru familiile noastre și pentru copilul nostru. De aceea, este foarte important să urmezi procedurile de siguranță alimentară atunci când gătești.
Utilizează suporturi de tocat diferite pentru alimentele crude și cele gătite. De asemenea, spală-te pe mâini între acțiunea de manipulare a alimentelor crude și cea a alimentelor gătite.
Produsele din carne pot fi consumate în siguranță dacă aceste alimente sunt gătite bine și manipulate adecvat în timpul preparării.

7. Informează-te și urmărește sfaturile oferite de surse oficiale
Fii la curent cu cele mai recente informații referitoare la COVID-19, disponibile pe pagina web a Organizației Mondiale a Sănătății și prin intermediul autorităților sanitare locale și naționale.
Solicită sfaturi din surse oficiale pentru tine și copilul tău.
Majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc de acest virus suferă de o formă ușoară a infecției și se recuperează, dar boala poate avea și forme mai grave în anumite cazuri.

ACESTE INFORMAȚII NU AU INTENȚIA DE A ÎNLOCUI SFATURILE MEDICALE SPECIALIZATE. SOLICITĂ ÎNTOTDEAUNA SFATUL UNUI MEDIC DACĂ AI ÎNTREBĂRI

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.