Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cele mai cunoscute simptome legate de viroze și remediile lor

Cele mai cunoscute simptome legate de viroze și remediile lor

Sistemul imunitar al bebeluşilor este imatur şi nu este pregătit să lupte împotriva germenilor şi a virusurilor. Mai mult de atât, din cauză că nu a fost expus la multe infecţii, bebeluşii sunt mult mai predispusi la boli decât copiii mai mari şi adulţii, care şi-au construit o imunitate puternică la mulţi dintre microbi. Virozele sunt printre cele mai frecvent întâlnite boli în cazul bebelușilor.

Virozele sunt contagioase deoarece se transmit foarte uşor, prin inhalarea picăturilor mici din aer (aerosoli), prin contact direct cu secreţiile nazale ale persoanelor infectate sau prin diverse obiecte şi suprafeţe contaminate. Iar dacă ne gândim că bebeluşii au un sistem imunitar în continuă dezvoltare şi se află în plin proces de cunoaştere şi au obiceiul de a-şi băga mânuţele, picioruşele şi jucăriile în gură, ne dăm seama că micuţii sunt cu atât mai expuşi la viroze respiratorii. Situaţia este asemănătoare şi în cazul copiilor de 2-3 anişori care au fost integraţi în colectivitate, microbii se transmit, cu uşurinţă, de la un copil la altul prin aerosoli şi prin suprafeţe contaminate.

Ce este viroza şi care sunt simptomele ei?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.