Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Vitaminele esențiale pentru creșterea imunității: A, C si D

Vitaminele esențiale pentru creșterea imunității: A, C si D

Care este legătura între prebiotice și infecțiile respiratorii în cazul copiilor? In primul rând trebuie să vedem cum ajută bacteriile bune la menținerea imunității celor mici.

Dacă în primele șase luni de viață, alăptarea exclusivă asigură bebelușului necesarul de nutrienți, anticorpi și lichide, după vârsta de șase luni este necesară introducerea alimentelor solide. Alăptarea nu trebuie întreruptă, dar bebelușul nu se hrănește suficient doar cu laptele matern și are nevoie de alimente, deci un aport suplimentar de vitamine, minerale, acizi grași precum Omega-3 și Omega-6.

Hrana solidă trebuie aleasă cu multă atenție, regula principală fiind aceea că trebuie să furnizeze vitaminele și mineralele esențiale pentru organism, dar mai ales pentru sistemul imunitar al copilului. Cu cât un copil este hrănit mai sănătos, cu atât cresc șansele lui de a se apăra eficient în fața microbilor sau de a face față mai ușor simptomelor bolii. Cum răcelile sunt frecvente în perioada în care copilul merge la creșă sau grădiniță, o alimentație bogată în vitamine este cea mai potrivită.

Care sunt vitaminele care asigură o creștere a imunității?

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.