Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Top 3 alimente bogate în prebiotice

Top 3 alimente bogate în prebiotice

Prebioticele sunt fibre care rezistă digestiei din organismul nostru şi stimulează creşterea şi activitatea bacteriilor benefice din tractul gastro-intestinal.

Bacteriile benefice (probioticele), care trăiesc în intestinul bebeluşului, sunt importante pentru sănătatea, creşterea şi capacitatea copilului de a lupta împotriva infecţiilor. Prin hrănirea lor cu alimente bogate ȋn prebiotice, ajutăm probioticele să ȋși ȋndeplinească rolul.

Nou-născuții au nevoi speciale la nivelul sistemului digestiv, deoarece se nasc cu un intestin steril. Din acest motiv este recomandată alăptarea încă din primele clipe după naștere, fiindcă laptele matern asigură populația de bacterii benefice care vor ajuta sistemul digestiv al bebelușului să se protejeze de microbi. Alăptarea este recomandată exclusiv până la șase luni, apoi continuată în paralel cu diversificarea alimentației până la vârsta de 2 ani a bebelușului.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.