Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Surse naturale de vitamine si minerale in sezonul rece

Surse naturale de vitamine si minerale in sezonul rece

Sezonul rece este perioada din an în care sănătatea celor mici poate fi afectată de diverși factori. Având un sistem imunitar încă nematurizat, copiii sunt vulnerabili în sezonul rece când riscul de îmbolnăvire crește. Dacă în perioada alăptării bebelușii beneficiază de anticorpii din laptele matern, mai târziu ei au nevoie de o hrană corespunzătoare care să le furnizeze nutrienții necesari creșterii sănătoase.

Sunt câțiva factori care duc la vulnerabilitatea sistemului imunitar în cazul unui copil, în sezonul rece.

Temperaturile scăzute sunt un prim factor ce afectează copiii, fiindcă aceștia au o rezistență mai mică la frig în comparație cu adulții. De aceea se și recomandă ca cei mici să fie îmbrăcați iarna cu un strat de haine în plus față de adulți și să nu iasă din casă atunci când este ger extrem.

Timpul petrecut în spațiile închise,

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.