Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Stiați că nutriția influențează imunitatea copilului?

Stiați că nutriția influențează imunitatea copilului?

Imunitatea copilului începe să se formeze încă din perioada sarcinii, când copilul primește de la mamă, prin placentă, anticorpi care ajută la protecția bebelușului de boli în primele luni după naștere. O protecție suplimentară este asigurată atunci când mama alăptează bebelușul, fiindcă prin laptele matern se transferă anticorpi care ajută sistemul digestiv al bebelușului să neutralizeze bacteriile rele. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a bebelușului până la vârsta de șase luni, apoi continuarea alăptării în paralel cu diversificarea până la cel puțin 2 ani.

Dacă laptele matern are beneficii directe, prin conținutul de anticorpi și bacterii benefice, asupra imunității bebelușului, nutriția poate să ajute organismul să rămână sănătos și sprijină sistemul imunitar în funcționarea lui. 

O nutriție sănătoasă trebuie să aibă la bază un meniu zilnic echilibrat, mai ales în cazul copiilor, care își formează de mici obiceiurile alimentare, încă din perioada diversificării alimentației. Astfel, în fiecare zi, un copil mic trebuie să consume lactate, carne, fructe, legume și cereale. Dar, cel mai important, meniul zilnic trebuie să asigure aportul de vitamina A, C si D, dar și acizi grași și prebiotice.

Iată câteva moduri în care acestea ajută sistemul imunitar să își îndeplinească funcția de apărare a organismului:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.