Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prebioticele scurtează durata răcelilor și virozelor

Prebioticele scurtează durata răcelilor și virozelor

Prebioticele sunt importante mai ales în cazul copiilor, fiindcă ei au nevoie de protecție mai mare decât adulții împotriva agenților patogeni. Motivul este imaturitatea sistemului imunitar al celor mici care nu a fost suficient de mult timp expus mediului înconjurător pentru a dobândi imunitate pe termen lung, deci nu a fost antrenat suficient.

Fiindcă bebelușii pot ingera diverse bacterii sau virusuri, mai ales în primii ani de viață când introduc mâinile sau jucăriile în guriță, ei au un risc mai mare de îmbolnăvire. Răcelile și virozele sunt frecvente și în cazul preșcolarilor, mai ales când sunt incluși în colectivitate și transmit cu ușurință virusurile. Fiindcă îmbolnăvirea este inevitabilă în cazul copiilor, trebuie să ne asigurăm că au un organism puternic, pregătit pentru contactul cu microbii.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.