Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Este nevoie de un regim special al copilului în timpul episoadelor de răceală sau viroză?

Este nevoie de un regim special al copilului în timpul episoadelor de răceală sau viroză?

Perioada răcelilor și virozelor respiratorii este cea mai de temut perioada din an din perspectiva părinților, mai ales pentru copiii care sunt incluși în colectivitate. Este suficient ca un singur copil să fie bolnav într-o grupă, la gradiniță, ca toți ceilalți să fie expuși riscului de a lua virusul. Fiindcă sistemul imunitar al copiilor nu este suficient de antrenat și din cauză că există peste 200 de tipuri de virusuri care pot să provoace răceli sau viroze, copiii răcesc des când merg în colectivitate.

Un copil sănătos, hrănit corespunzător vârstei și în concordanță cu cele mai bune recomandări privind alimentația, va reuși să depășească mai repede și mai ușor perioada în care se manifestă răceala sau viroza. Alimentația are deci un rol principal în protejarea copilului asigurând sprijinul necesar sistemului imunitar de a lupta împotriva virusurilor.

Auzim deseori recomandări în ceea ce privește tratamentul copilului atunci când este răcit, dar virozele și răcelile nu se vindecă prin tratamente când au o sursă virală. Pur și simplu, sistemul imunitar luptă singur împotriva virusului iar copilul dobândește imunitate pe viață.

Ce putem face noi este să ajutăm organismul să aibă parte de nutrienții necesari?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.