Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum poate nutriția să ajute la prevenirea infecțiilor și la ameliorarea simptomelor

Cum poate nutriția să ajute la prevenirea infecțiilor și la ameliorarea simptomelor

In cazul copiiilor, sistemul imunitar nu a ajuns la performanța specifică adulților, adică cei mici nu au dobândit imunitate în fața multor tipuri de virusuri. Neavând un sistem imunitar maturizat, copiii riscă să se îmbolnăvească mai des, dar și să sufere complicații. In plus, dacă au fost incluși în colectivitate, infecțiile respiratorii se vor transmite repede de la un copil la altul, cu precădere în sezonul rece.

Pentru a-i ajuta pe cei mici să se vindece mai ușor și să nu riște complicații ale infecțiilor respiratorii, dar mai ales pentru a preveni îmbolnăvirile, trebuie să acordăm atenție specială nutriției. Alimentele consumate de un copil trebuie să îi furnizeze, în fiecare zi, vitaminele și mineralele necesare pentru a sprijini sistemul imunitar.

Dacă în primele șase luni de viață, bebelușii beneficiază de toți nutrienții necesari din laptele matern, după această vârstă se începe diversificarea alimentației în paralel cu alăptarea. Nutriția poate să influențeze sistemul imunitar și să contribuie la prevenirea infecțiilor astfel:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.