Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum influențează nutriția modul în care bebelușul își construiește imunitatea

Cum influențează nutriția modul în care bebelușul își construiește imunitatea

Primii ani de viață ai copilului sunt foarte importanți pentru dezvoltarea sistemului său imunitar. Dacă în primele șase luni, bebelușul are o mobilitate mai mică și interacționează mai puțin cu alți copii, pe măsură ce crește, va fi plimbat mai mult, va intra în colectivitate și va interacționa mai mult cu mediul înconjurător. Aceaste interacțiuni cu mediul și oamenii din jur presupun însă o expunere mai mare la o mare varietate de microbi.

Ce putem face pentru a ne asigura că sistemul imunitar al copilului poate apăra organismul de microbi? Să îi oferim o hrană sănătoasă, adaptată nevoilor sale. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la șase luni și continuarea alăptării pânâ la 2 ani, în paralel cu diversificarea alimentației. Astfel, după vârsta de șase luni se pot introduce alimente solide care trebuie să fie bogate în vitamine și minerale, acizi grași și prebiotice.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.