Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cele mai importante vitamine care ajută la funcționarea sistemului imunitar.

Cele mai importante vitamine care ajută la funcționarea sistemului imunitar.

Primii ani de viață ai copilului sunt foarte importanți pentru dezvoltarea sistemului său imunitar, acesta dezvoltându-se într-un ritm accelerat, dar fiind totodată vulnerabil în fața microbilor. Un sistem imunitar puternic are la bază, mai ales în cazul copiilor mici, un organism sănătos care este bine hrănit și beneficiază de odihnă, soare și mișcare.

In primele șase luni de viață, recomandată este alăptarea exclusivă (conform Organizației Mondiale a Sănătății) care asigură necesarul de nutrienți pentru o bună creștere și dezvoltare a bebelușului. După această vârstă, se recomandă continuarea alăptării în paralel cu diversificarea alimentației, motiv pentru care hrana solidă sănătoasă trebuie să fie o prioritate pentru părinți.

Vitaminele au un rol important în menținerea sănătății copiilor și influențează și dezvoltarea sistemului imunitar. Cele mai importante vitamine care ajută sistemul imunitar să lupte eficient împotriva microbilor sunt vitamina A, vitamina C și vitamina D.

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.