Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce rol au prebioticele în lupta cu infecțiile respiratorii?

Ce rol au prebioticele în lupta cu infecțiile respiratorii?

Bacteriile benefice care trăiesc în intestinul bebeluşului ajută nu doar la obținerea nutienților din mâncarea pe care acesta o consumă, dar sunt importante pentru sănătatea, creşterea şi capacitatea copilului de a lupta împotriva infecţiilor. Bebelușii pot ingera diverse bacterii sau virusuri atunci când introduc mănuțele în guriță sau atunci când gustă diverse alimente. Din această cauză sunt mai vulnerabili în fața infecțiilor respiratorii prodvocate de virusuri ce se transmit repede, mai ales în cadrul colectivităților (creșe, grădinițe). Infecțiile respiratorii cele mai frecvente sunt răcelile comune, dar acestea pot să evolueze înspre infecții mai serioase, cum sunt pneumoniile sau bronșitele.

Cu cât bebelușul are o vârstă mai mică, cu atât este mai riscant să se îmbolnăvească, fiindcă sistemul imunitar al bebelușului nu este suficient de matur și nu a dobândit imunitate la o varietate mare de microbi.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.