Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce efecte are carența de vitamina C asupra imunității bebelușului?

Ce efecte are carența de vitamina C asupra imunității bebelușului?

Sistemul imunitar al copilului este vulnerabil în primii ani de viață, fiindcă nu are suficientă „experiență” în lupta împotriva microbilor și nici nu a ajuns la nivelul de dezvoltare specific unui adult. Integritatea sistemului imunitar se bazează pe starea de sănătate a organismului iar alimentația contribuie semnificativ la menținerea sănătății copiilor.

O alimentație sănătoasă începe încă de la nașterea bebelușului. Alăptarea exclusivă a bebelușului până la șase luni este o recomandare a Organizației Mondiale a Sănătății, laptele matern conținând nutrienții necesari dezvoltării sugarului, dar și anticorpi. După primele șase luni, se recomandă continuarea alăptării în paralel cu diversificarea alimentației. O hrană sănătoasă și adaptată bebelușului va conține vitamine și minerale, cele mai importante fiind: vitamina A, vitamina C, vitamina D, fierul, calciul.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.