Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce alimente nu ar trebui să lipsească din dieta copilului în sezonul rece?

Ce alimente nu ar trebui să lipsească din dieta copilului în sezonul rece?

Sezonul rece înseamnă distracție în zăpadă pentru cei mici și griji suplimentare pentru părinți, fiindcă iarna sunt transmise mai ușor răcelile și virozele. Pentru copiii care merg la creșă sau grădiniță, riscul de îmbolnăvire este și mai mare fiindcă răcelile se transmit foarte rapid prin tuse sau strănut.

Nu doar răcelile sunt un pericol pentru cei mici, dar și lipsa soarelui și implicit a sursei naturale de vitamina D le poate afecta starea de sănătate. Mai mult decât atât, temperaturile scăzute duc la deshidratare, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că cei mici au parte de un consum suplimentar de lichide.

Fiindcă nutriția este strâns legată de imunitate, copiii au nevoie de alimente bogate în vitamine și minerale, dar și acizi grași LC-PUFA, precum Omega-3 și Omega-6. Cele mai importante vitamine, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva microbilor, sunt vitamina A, C și D. Vitamina A ajută la regenerarea țesuturilor de la nivelul pielii și a mucoaselor ce reprezintă bariere împotriva microbilor. Vitamina C grăbește vindecarea și ajută la absorbția fierului din sursele alimentare.

Vitamina D, numită si vitamina soarelui, are rol important în absorbția calciului și a fosforului la nivelul intestinului, ajutând la creșterea oaselor. Iarna, din cauza expunerii mai mici la razele soarelui, copiii pot avea deficiențe de vitamina D, motiv pentru care trebuie să asigure necesarul din alimentație.

Iată care sunt alimentele care nu trebuie să lipseasă din alimentația celor mici, mai ales în sezonul rece:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.