Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Atenție la obezitate!

Atenție la obezitate!

Pentru copiii mai mici de 2 ani, medicii folosesc un grafic care ia în calcul raportul dintre lungimea și greutatea copilului, pentru a determina dacă aceștia sub supraponderali. Este o altă ecuație decât cea folosită în general pentru calcularea BMI. Dacă procentul rezultat este mai mare de 85%, copilul este considerat obez.

Obezitatea se poate instala din primele luni de viață. Sunt copii care în mod natural au un apetit crescut, iar acesta este încurajat de mamă, care este foarte mândră că cel mic papă 3 biberoane de lapte sau rade din farfurie echivalentul porției pentru un adult. Uneori, mama se luptă cu propria mamă (bunica celui mic), pentru a o convinge că să papi tot din farfurie nu este sănătos, ci, dimpotrivă, dăunător, pentru că mai vechile generații și-au crescut copiii pe principiul ”gras și sănătos”.

Cum previi obezitatea:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.