Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alimentele bogate în vitamina D și efectul lor în organism

Alimentele bogate în vitamina D și efectul lor în organism

Copiii sunt vulnerabili în primii trei ani de viață, fiindcă au un sistem imunitar insuficient de experimentat pe cât este cel al unui adult. Integritatea sistemului imunitar se bazează pe starea de sănătate a organismului și se dezvoltă treptat, atingând un nivel de performanță ridicat abia în adolescență. Vitaminele și mineralele au un rol important în păstrarea sănătății unui bebeluș, dar dintre toate, vitamina D este cea care influențează în cea mai mare măsură buna-funcționare a sistemului imunitar.

Vitamina D, supranumită și vitamina „soarelui” este sintetizată în piele, sub acțiunea razelor ultraviolete. Are rol în absorbția calciului și a fosforului, asigurând creșterea oaselor în primii ani de viață. In plus, vitamina D activează un anumit tip de anticorpi cu rol în neutralizarea rapidă a microbilor.
In perioadele reci sau când nu expunem copiii mici la razele solare, ei au nevoie de un aport alimentar astfel încât nivelul de vitamina D din organism să nu fie insuficient.

Iată care sunt cele mai cunoscute surse de vitamina D:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.