Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alimentele bogate în vitamina A și efectul lor în organism

Alimentele bogate în vitamina A și efectul lor în organism

Sistemul imunitar al copilului este vulnerabil în primii ani de viață, fiindcă nu este dezvoltat la nivelul unui adult și nici nu are suficientă „experiență” în lupta împotriva microbilor. Integritatea sistemului imunitar se bazează pe starea de sănătate a organismului iar părinții se pot asigura că cel mic crește sănătos prin mai multe metode.

In primul rând, alăptarea în primele șase luni de viață asigură bebelușului necesarul de nutrienți pentru a crește sănătos și îi oferă protecție împotriva microbilor datorită anticorpilor din laptele matern.
In al doilea rând, alimentația diversificată a bebelușului după vârsta de șase luni, în paralel cu alăptarea, îi poate asigura vitaminele și mineralele necesare pentru o bună funcționare a sistemului imunitar.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.