Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alimentele bogate în acizi grași și efectul lor în organism.

Alimentele bogate în acizi grași și efectul lor în organism.

Imunitatea bebelușului este vulnerabilă în primii ani de viață fiindcă sistemul imunitar, deși se dezvoltă într-un ritm accelerat, nu are experiența privind lupta împotriva microbilor și nici nu ajunge la performanțe asemănătoare unui adult mai devreme de perioada adolescenței.

Pentru a susține dezvoltarea sistemului imunitar, copilul mic are nevoie de o alimentație corespunzătoare, bogată în vitamine, minerale și acizi grași. Grăsimile sunt esențiale funcționării organismului la nivel celular, iar corpul uman nu le poate sintetiza pe toate. Copiii au cu atât mai multă nevoie de grăsimi „bune” organismului fiindcă sunt în plină creștere. Acestea sunt grăsimile saturate și nesaturate, cele din urmă fiind cunoscute prin formele de acizi grași din familia LC-PUFA: Omega-3 și Omega-6.

In primele șase luni de viată, bebelușii beneficiază de acizi grași esențiali atunci când mama alăptează exclusiv, fiindcă laptele matern conține și LC-PUFA. Alaptarea trebuie sa continue si dupa inceperea diversificarii alimentatiei la recomandarea medicului.

Alimentele bogate în acizi grași

Acizii grași Omega-3 sunt: acidul alfalinoleic (ALA), acidul eicosapentanoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Aceștia au rol în reducerea inflamației din corp și influențează direct funcționarea leucocitelor, parte componentă a sistemului imunitar. Alte beneficii ale aportului de acizi Omega-3 din alimente sunt: creșterea apetitului, scăderea riscului afecțiunilor cardiovasculare, ameliorarea simptomelor în cazul copiilor cu ADHD sau în cazul unor alergii, absorbția mai bună a nutrienților din alimente, stimulează sinteza colagenului din piele conferind elasticitate.

Acizii Omega-3 se găsesc în:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.