Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alimentația bebelușului la vârsta de 12-36 luni

Alimentația bebelușului la vârsta de 12-36 luni

Creșterea bebelușului după vârsta de 1 an aduce cu sine o serie de transformări nu doar la nivel motric, senzitiv și cognitiv, dar și din punct de vedere al funcționării metabolismului, sistemului imunitar și digestiv.

După vârsta de 1 an, bebelușul pierde stratul de grăsime, îi apar mai mulți dințișori și învață să mestece, fapt ce aduce îmbunătățiri legate de modul în care este hrănit. Posibilitatea de a mesteca permite părinților să le ofere copiilor mai multe legume și fructe în stare naturală, fără să le gătească sau să le transforme în piure ori suc. Tot în această perioadă, bebelușul începe să aibă anumite preferințe alimentare și să refuze uneori categorii întregi de alimente (ex: citricele sau legumele verzi).

După vârsta de doi ani, cei mai mulți copii sunt integrați in colectivitate, fiind expuși mai mult mediului înconjurător, dar și altor copii care transmit cu ușurință boli. Răcelile sunt frecvente în cazul preșcolarilor, ocazie cu care sistemul lor imunitar învață să lupte eficient împotriva microbilor.

Din motivele enumerate mai sus, dar și pentru că imunitatea copiilor se formează pe parcursul mai multor ani, copiii mici au nevoie de o alimentație bogată nutritiv care să le asigure buna funcționare a metabolismului, implicit a sistemului imunitar.

La baza satisfacerii nevoilor nutriționale a copiilor mici rămân vitaminele și mineralele, acizii grași și prebioticele, dar crește varietatea alimentelor pe care le putem oferi copiilor, obișnuiți deja cu diversificarea hranei. Vitamina A, vitamina C și D sunt printre cele mai importante vitamine care ajută sistemul imunitar.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.