Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alergiile alimentare la bebeluși

Alergiile alimentare la bebeluși

Ce sunt alergiile alimentare și care sunt simptomele?

Alergiile alimentare apar în momentul în care sistemul imunitar produce anticorpi ca reacție la o proteină din alimente care, în mod normal, este considerată a fi inofensivă. Cu alte cuvinte, corpul percepe o substanță ca fiind potențial periculoasă, deși nu este.

În funcție de severitatea alergiei alimentare, simptomele apar la câteva minute sau chiar la câteva zile după ce bebelușul a consumat alimentul pe care organismul îl consideră alergen.

Deși micuți, bebelușii au aceleași simptome de alergie alimentară ca adulții: iritații ale pielii, secreții nazale, respirație șuierătoare și posibil vărsături (uneori în cazul alergiei la soia sau lapte), plâns puternic, diaree sau constipație, colici și crampe, mâncărimi sau putem constata o stagnare în creștere.

Cum poți evita alergiile alimentare ale bebelușului?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.