Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

8 moduri de a-i creşte imunitatea celui mic

8 moduri de a-i creşte imunitatea celui mic

În cazul în care bebelușul tău are sub 6 luni, asigură-te că îl alăptezi exclusiv, la cerere, pentru că în acest mod îl protejezi cel mai bine. Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari si copii mici. Dacă te menţii o mamă sănătoasă şi puternică, îi vei transmite copilaşului toate substanţele nutritive necesare ca bebeluşul să rămână sănătos şi puternic, la rândul său. In plus față de alăptare, se recomandă și picăturile cu vitamina D3, vitamină care poate să prevină rahitismul și poate să ajute la dezvoltarea sistemului imun, dar o discuție cu medicul de familie este recomandată pentru a stabili dozajul.

Mamele care alăptează pot ajuta sistemul imunitar al copilului prin intermediul laptelui matern, dar pot transfera prin laptele matern și nutrienții necesari bebelușului, consumând alimente bogate în vitamina A, vitamina C, acişi graşi Omega 3 şi probiotice. Dacă bebelușul a început diversificarea, iată câteva metode în care îl poți ajuta să aibă un sistem imunitar puternic.

1. Nutriţie sănătoasă –

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.