Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

3 remedii naturale pentru răceală

3 remedii naturale pentru răceală

Echinacea este folosită în foarte multe preparate pentru creșterea imunității și nu degeaba. Ea stimulează creșterea și activitatea fagocitelor, așa-numitele celule ucigașe, care se hrănesc cu agenți patogeni și ajută la inhibarea hialuronidazei, enzima secretată de bacterii, care le ajută pe acestea să pătrundă în celule sănătoase. Echinacea nu permite virusurilor, fungilor și bacteriilor să se înmulțească, ajută la detoxifierea sanguină și limfatică și îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului.

Vitamina C stimulează producția de celule albe și îmbunățețește activitatea globulelelor albe din sânge, care luptă împotriva agenților patogeni. Vitamina C, recomandată în toate curele de întărire a iminității, este un remediu eficient nu numai pentru prevenirea și combaterea răcelii, ci și în combaterea alergiilor și tratamentul astmului. Vitamina C mai stimulează producția de interferon, accelerează vindecarea rănilor și contribuie la regenerarea țesuturilor. Efectul vitaminei C este antiviral, antibacterian, antifungic și antiparazitar.

Argintul coloidal, mai puțin cunoscut publicului, este noua vedetă a ultimilor ani în materie de imunitate. Argintul coloidal este o soluție-suspensie, formată din particule extrem de fine de argint, cu puritate superioară. Având un diametru foarte mic, aceste particule de argint pot traversa cu ușurință țesuturile și pot ajunge foarte rapid în zonele atacate de virusuri și bacterii. Testele de laborator arată ca argintul coloidal acționează asupra agenților patogeni în câteva minute de la contact, prin dezactivarea enzimelor implicate în dezvoltarea agenților patogeni, care determină, implicit, moartea acestora. Marele merit al argintului coloidal este că acționează pe un spectru foarte larg de agenți patogeni, fără a ataca enzimele țesuturilor sănătoase sau probioticele, „bacteriile benefice” din organism, distruse de un tratament antibiotic, de exemplu.

 consultantul în nutriţie, diabet şi boli metabolice Luiza Pîrvu

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.