Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Virozele – un antrenament bun al sistemului imunitar

Virozele – un antrenament bun al sistemului imunitar

Viroza sau răceala obişnuită este o infecţie virală acută, care afectează tractul respirator superior adică nasul, sinusurile, faringele şi laringele. Virusul se transmite prin contact manual cu secreţiile unei persoane infectate (direct sau indirect) sau cu aerosolii secreţiilor şi virusuri. Incidenţa răcelii comune scade odată cu vârsta. Copiii sub doi ani au aproximativ 8 infecţii respiratorii pe an. O idee zdrobitoare este că în lumea noastră modernă, sterilă, copiii nu mai sunt expuşi la varietatea de microbi cu care corpul lor a fost construit să se lupte şi acest lucru determină apariţia pe scară largă a alergiilor şi a astmului în rândul copiilor.

Stresul şi somnul precar cresc, de asemenea, riscul răcelii comune, în rândul copiilor, în timp ce prezenţa la grădiniţă creşte riscul în rândul copiilor preşcolari.
Răceala obişnuită reprezintă practic un grup de simptome cauzate de o serie de virusuri diferite. Există mai mult de 100 de soiuri diferite de rinovirus, tipul de virus responsabil pentru cel mai mare număr de răceli.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.