Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Răceala și gripa la bebeluși

Răceala și gripa la bebeluși

Anticorpii conținuți de laptele matern feresc bebelușii de răceli și gripe, așa că medicii recomandă prelungirea perioadei de alăptare și după începerea diversificării.

Cum mai poți să-l ferești pe cel mic de răceală și gripă:

  • Respectă regulile de igienă – mai ales după 6 luni, când cel mic ”gustă” cam tot ce prinde, este important să cureți suprafețele cu care intră în contact. Spălați-vă amândoi pe mâini (cu apă și săpun) atunci când vă întoarceți din parc.
  • Ține-l departe de alți copii sau adulți bolnavi. Dacă ai un copil mai mare, care este în colectivitate, ar fi de preferat să îi întărești imunitatea, cu ajutorul unor preparate specifice, cu 2-3 luni înainte de intrarea în colectivitate, pentru a nu aduce acasă toate răcelile și gripele de la grădi și a le transmite bebelușului.
  • Vaccinurile reprezintă și ele un mijloc eficient de prevenire a gripei, dar părinții sunt destul de circumspecți față de vaccinuri. Pediatrii americani recomandă vaccinarea antigripală pentru bebeluși sănătoși, între 6 luni și 2 ani. Vorbește cu medicul pediatru despre beneficiile și riscurile vaccinării antigripale la bebeluși.

Cum deosebești răceala și gripa

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.