Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Simptomele și tratamentul insolației la bebeluși

Simptomele și tratamentul insolației la bebeluși

Insolația este o formă de hipertermie care apare în condițiile expunerii excesive la soare și care se manifestă prin incapacitatea organismului de a-și autoregla temperatura.

În cazul copiilor este destul de periculoasă și de aceea, cea mai bună formă de tratament este prevenția.

Astfel, expunerea copiilor la soare nu trebuie să se facă în intervalul orar 11.00-17.00 și, atunci când este permisă, trebuie făcută în anumite condiții: pielea bebelușului să fie protejată cu ajutorul cremelor de protecție solară ce conțin factor de protecție de +50, copilul trebuie să poarte obligatoriu pălăriuță de soare și haine deschise la culoare, din materiale naturale și trebuie să fie tot timpul hidratat (să bea cât mai multe lichide).

În cazul în care nu se respectă măsurile de prevenție, copilul poate face insolație, iar aceasta se manifestă prin urmatoarele simptome:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.