Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cele mai frecvente boli ale copiilor mici atunci când călătoresc

Cele mai frecvente boli ale copiilor mici atunci când călătoresc

Deseori părinții se întreabă dacă este recomandat să meargă în călătorii alături de copiii lor, mai ales când aceștia sunt mici. Fie că vorbim de vacanțe în țară sau în străinătate, de călatorii cu mașina sau cu avionul ori cu trenul, cea mai mare preocupare este siguranța celor mici.
Nu există un răspuns potrivit în această privință, momentul oportun fiind decis de părinți, pe baza informațiilor pe care le au și pe baza acțiunilor pe care le fac pentru ca cel mic să fie protejat și întreaga familie să se simtă bine pe parcursul călătoriei sau vacanței. Beneficiile și riscurile trebuie să fie întotdeauna luate în considerare atunci când decidem să călătorim.

Orice tip de călătorie expune copilul mic la un mediu inconjurător în care se află microbi sau persoane bolnave care pot transmite mai departe bolile. O călătorie cu avionul presupune prezența într-un spațiu comun unde pot să existe și copii sau adulți bolnavi. Calătoriile în țările exotice expun copilul la riscuri și mai mari, ținând cont de specificul zonelor respective și de cele mai răspândite boli din regiunile vizitate. Așadar, în funcție de situație, riscurile de îmbolnăvire sunt mai mari sau mai mici, iar bolile pot fi prevenite ușor sau nu.

Care sunt cele mai mari riscuri privind călătoria alături de copii?

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.