Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Răcelile: de ce apar şi cum le tratăm?

Răcelile: de ce apar şi cum le tratăm?

Copiii au sisteme imunitare încă imature, deci sunt supuşi mai multor riscuri în faţa unei varietăţi de virusuri, inclusiv a celor care produc răcelile. De aceea, e bine să cunoşti simptomele, cauzele şi tratamentul acestora, ca să ştii cum să procedezi în caz că micuţul tău răceşte.

De ce apare răceala?

Copiii sunt foarte interesaţi să exploreze lumea din jurul lor – atingând sau chiar punând lucruri în gură. Pentru că sistemele lor imunitare imature nu sunt capabile să se lupte cu viruşii, cad victimă acestora în cazuri în care unui adult sănătos nu i s-ar întâmpla nimic.

Copilul se poate îmbolnăvi mai des în timpul lunilor de iarnă, pentru că aerul rece, în combinaţie cu temperatura ridicată din interiorul casei, usucă membranele sensibile din interiorul nasului. În aceste condiţii, este mult mai uşor ca răceala sa fie contractată.

Cum o pot trata?

 

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.