Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce efecte au carențele de acizi grași asupra imunității bebelușului?

Ce efecte au carențele de acizi grași asupra imunității bebelușului?

Acizii grași reprezintă o componentă importantă a alimentației unui bebeluș aflat în plină creștere și dezvoltare. Fiindcă sistemul imunitar al unui copil mic este insuficient de experimentat în lupta cu microbii, dar și pentru că va ajunge la un nivel de performanță abia la vârsta adolescenței, acesta are nevoie de sprijin printr-o alimentație echilibrată.

Acizii grași sunt parte a unei alimentații sănătoase, cei mai benefici fiind acizi grași polinesaturați din familia LC-PUFA: Omega-3 și Omega-6.
Acizii grași Omega-3 au rol în reducerea inflamației din corp și influențează direct funcționarea leucocitelor, parte componentă a sistemului imunitar. Contribuie, în plus, la creșterea apetitului, scăderea riscului afecțiunilor cardiovasculare, ameliorarea simptomelor în cazul copiilor cu ADHD sau în cazul unor alergii, absorbția mai bună a nutrienților din alimente, stimulează sinteza colagenului din piele conferind elasticitate. Se găsesc în pește și uleiul de pește, nuci, fructe de mare, alge de mare, soia.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.