Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Imunitatea pasivă – ce este și cum poate proteja bebelușul?

Imunitatea pasivă – ce este și cum poate proteja bebelușul?

Imunitatea pasivă este o formă de imunitate dobândită, caracterizată prin transferul de anticorpi de la mamă copilului ei. Transferul de anticorpi se poate realiza în două moduri: prin placentă, înainte de naștere bebelușului și prin laptele matern, după nașterea bebelușului.

Imunitatea pasivă este temporară, fiindcă se realizează prin transferul de sânge la nivelul placentei și prin procesul de alăptare a bebelușului iar anticorpii transferați sunt înlocuiți treptat cu cei produși de propriul organism al bebelușului.

Imunitatea pasivă este o imunitate dobândită, creată de către o serie de anticorpi transferați în organismul unui bebeluș de la mamă. Termenul “pasiv” este folosit deoarece copilul nu a produs el însuşi anticorpii.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.