Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Greutatea și înălțimea normale în primii 3 ani de viață

Greutatea și înălțimea normale în primii 3 ani de viață

Creșterea copilui este rapidă în primii ani de viață și este ușor să observăm cât de mult se modifică cei mici față de momentul nașterii, atât în ceea ce privește înălțimea și greutatea, dar și legat de achizițiile motrice, cognitive și emoționale.

Măsurarea periodică a înălțimii, greutății, circumferinței craniului ne ajută să verificăm creșterea normală a copilului. Deși mulți părinți sunt îngrijorați, în anumite momente, că anumiți indicatori se află sub medie sau peste medie, ritmul de creștere este esențial în analiza acestor informații.
Pentru a analiza modul în care copiii cresc, greutatea și înălțimea pot să fie niște indicatori care să ne ghideze, mai ales în primii ani de viață ai copiilor. In acest scop, Organizația Mondială a Sănătății pune la dispoziție câteva grafice care ne ajută să urmărim greutatea și înălțimea copilului, de la naștere și până la vârsta adolescenței.

Greutatea copilului la vârsta de 0-3 ani:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.