Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum stimulezi imunitatea bebelușului

Cum stimulezi imunitatea bebelușului

Aproape două treimi din sistemul nostru imunitar sunt concentrate la nivelul tractului gastrointestinal, dat fiind că aceasta este poarta de intrare în organism a bacteriilor. În timpul sarcinii, tractul intestinal al bebelușului este un mediu steril, iar fătul este protejat doar prin intermediul anticorpilor mamei, care trec prin placentă. Aceasta este așa-numita imunitate pasivă. În timpul nașterii naturale, în timp ce bebelușul trece prin canalul de naștere, el este expus la bacteriile care colonizează tractul gastrointestinal al mamei, iar acest lucru impulsionează dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului.

Dacă medicul îți recomandă o naștere prin cezariană, bebelușul tău va apărea pe lume după ce a fost extras direct din uterul tău, prin intermediul unei incizii. Așadar, primul lui contact cu bacteriile va fi în mediu spitalicesc. Unele cercetări sugerează că bebelușii născuți prin cezariană au un nivel mai mic de bacterii prietenoase în tractul gastrointestinal, fiind expuși unui risc crescut de a dezvolta alergii și a suferi de diaree.

Cum îl protejează laptele matern

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.