Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Coronavirus (COVID – 19) – Cum suplinești vitamina D când expunerea la soare este redusă

Coronavirus (COVID – 19) – Cum suplinești vitamina D când expunerea la soare este redusă

Vitamina D este produsă prin expunerea la lumina soarelui și este extrem de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Cu toate acestea, din cauza epidemiei de Coronavirus și a diverselor grade de auto-izolare, copiii sunt mai puțin expuși la soare.

 

Dacă este posibil, ieșiți afară pentru intervale scurte de timp

În general, este de preferat ca micuțul să petreacă un anumit interval de timp afară, la lumina soarelui (de exemplu, în grădină sau pe balcon sau chiar să ieșiți din casă/curte, în funcție de recomandările autorităților naționale), cel puțin de două-trei ori pe săptămână, lăsând razele soarelui să atingă fața, brațele și mâinile copilului timp de 5 până la 15 minute.

 

Deschide draperiile

În perioada petrecută acasă, deschide draperiile și ferestrele pentru a permite razelor soarelui să pătrundă în casă și a lăsa aerul proaspăt să ventileze încăperile. Trebuie să știi că Vitamina D este produsă în piele sub acțiunea razelor UV-B. Aceste raze nu pătrund prin sticlă, ci este necesară expunerea directă.

 

Include în dieta copilului alimente bogate în Vitamina D

Îi poți oferi alimente natural bogate în Vitamina D, precum somon, sardine, ton, ouă etc. În plus, căută alimente îmbogățite cu Vitamina D - unele produse lactate, laptele de soia sau formula de lapte specială pentru sugari și cerealele. În general, sunt recomandate suplimentele zilnice de Vitamina D. Dacă te îngrijorează faptul că micuțul nu beneficiază de un aport suficient de Vitamina D, ia legătura cu medicul sau cu un expert din domeniul medical.

 


 

Reține că dieta și stilul de viață sănătos, somnul suficient și exercițiile regulate reprezintă cea mai bună soluție pentru a-ți menține starea de sănătate. Dacă ai întrebări legate de alimentația sugarilor, ia legătura cu experții noștri, la 0 800 672 888.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Susține-i sistemul imunitar cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.